Huiswerk - walcheren40-45

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Huiswerk

Geschiedenis in een notedop…… wil je meer weten? Op deze website kun je allerlei informatie vinden. Wil je een werkstuk maken of een spreekbeurt geven? Dan kun je hier informatie vinden over zes onderwerpen. Je ziet de onderwerpen hieronder.

1940-1945 Oorlog in Europa, deTweede Wereldoorlog, ook Nederland wordt hierin betrokken. Zeeland geeft zich als laatste provincie over nadat Middelburg in brand komt te staan. Spoedig na de inval worden door de Duitse bezetter diverse maatregelen getroffen. In augustus 1942 worden ruim 10.000 mensen  uit Walcheren geëvacueerd. De gebieden direct langs de kust worden verboden terrein. Walcheren wordt onderdeel van de Atlantikwall. In 1944 komt Walcheren in het centrum van de oorlog te liggen door de ligging aan de Schelde. Bombardementen venietigen op 4 plekken de dijken rond het eiland. Walcheren loopt onder water en de bevrijders varen binnen.

Wil je er meer over lezen? Kijk op de boekenlijst of de lijst met geschreven artikelen. Kijk ook eens thuis in de boekenkast, of bij opa en/of oma. Misschien willen ze er ook over vertellen.... Er zijn al veel herinneringen verzameld bij het Polderhuis.

Er zijn veel interessante websites waar je informatie kunt vinden.
De Zeeuwse Bibliotheek heeft bijvoorbeeld een aantal interessante sites die je in de bibliotheek zelf kunt raadplegen:

  • Een site met krantenartikelen: hierin kun je bijvoorbeeld heel gericht zoeken naar ongelukken, plaatsnaam, gebeurtenissen en bijvoorbeeld doden  

  • Een site met tijdschriftartikelen over de oorlog, bijvoorbeeld in de Wete

  • De Beeldbank met duizenden ansichten en affiches en foto’s over de oorlog

Als deze sites (weer) online gaan dan zullen we dat hier melden.
Ook het Zeeuws Archief heeft een beeldbank met foto's en ansichtkaarten.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu